Γέλως

 

O Γέλως γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1979 στα Τρίκαλα. Λόγω της δουλείας του πατέρα του έζησε για ένα διάστημα 2 χρόνων στα Τρίκαλα και την Αθήνα και έπειτα στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας μέχρι και το 1987. Αφού επέστρεψε στην Αθήνα (Γαλάτσι) άρχισε να γνωρίζει την hip hop / rap κουλτούρα στις αρχές των 90’s από τα βινύλια του αδερφού του δίνοντάς του το ερέθισμα να ασχοληθεί με αυτό το είδος μουσικής. Η γνωριμία του με τους Terror X Crew στην αρχή κάπου το ’95 και έπειτα με τους Ζωντανούς Νεκρούς, τον έκανε να καταλάβει πως αυτό που του άρεσε περισσότερο είναι το να γράφει στίχους και να ερμηνεύει.

AΛΦΑ ΓΑΜΑ (1999-2002): Η μετέπειτα γνωριμία του στο Γαλάτσι με τον Εισβολέα και σε συνδυασμό με το πηγαίο ταλέντο και των δυο, έδωσε το έναυσμα στο να δημιουργηθεί το σχήμα της Σκοτεινής Πλευράς. Ενώ ξεκίνησαν να γράφουν τα πρώτα τους κομμάτια, το σχήμα αρχικά δεν προχώρησε διότι σχηματίστηκε αρκετά σύντομα την ίδια εποχή, το συγκρότημα των Άγνωστων Γνωστών (Ταραξίας – Εισβολέας – Γέλως – Dj Jimmy Dee) ένα σχήμα όπου μέχρι και σήμερα πολλοί αναπολούν. Aφού κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP το 2000 από την ΗΧΟΚΡΑΤΟΡΙΑ – FM RECORDS, «ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ ΑΚΟΥ», το συγκρότημα έκανε τέτοια επιτυχία όπου ένα άλλο ροκ γκρουπ τους έκανε μήνυση λόγω του ότι είχε το ίδιο όνομα πηγαίνοντας στα δικαστήρια για την διεκπεραίωση του ζητήματος. Για αυτό το λόγο το ίδιο σχήμα μετονομάστηκε σε «ΑΛΦΑ ΓΑΜΑ» όπου πάλι από την ΗΧΟΚΡΑΤΟΡΙΑ – FM  RECORDS, το συγκρότημα κυκλοφόρησε το 2001 ίσως ένα από τα καλύτερα και πιο κλασικά albums στην ιστορία του Ελληνικού hip hop, το «ΑΓΝΩΣΤΟΦΟΒΙΑ». Μαζί με το album ακολούθησαν και 2 video κλιπς σε σκηνοθεσία του ALX, το «Νεοέλληνα Άκου» και το «Αρκετά για να μαθαίνεις» με το δεύτερο να γίνεται κατακριτέο από κάποια media για σατανισμό, ναρκωτικά, αυτοκτονίες και να ασκείται άσχημη κριτική στο Γέλω και το Ταραξία για την κακιά επιρροή τους προς τους νέους. Μετά από πολλά επιτυχημένα lives και συνεντεύξεις το συγκρότημα διασπάστηκε κάπου το 2002 με τον Γέλω να αποστασιοποιείται από τη μουσική γενικά, τον Εισβολέα να συνεχίζει να παράγει μουσική, τον Ταραξία να πηγαίνει στο στρατό και τον Dj Jimmy Dee να αποστασιοποιείται και αυτός από το συγκρότημα.

2002-2004: O Γέλως θεωρήθηκε πως ήταν ανενεργός αλλά παρόλα αυτά συμμετείχε σε κάποια projects άλλων καλλιτεχνών / rappers.

ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ (2004 –    ) : Στις αρχές του 2004 ο Εισβολέας πλαισιώνει το Γέλω με γνώμονα τη συνέχεια της Σκοτεινής Πλευράς και με αυτό επαναφέρει το Γέλω πίσω στο να ξανά ασχοληθεί εξολοκλήρου σε νέα παραγωγή τραγουδιών. To γκρουπ ξεκινάει κάποια lives, το 2005 κυκλοφορεί ένα Mixtape από τα live που έκανε στο οποίο διαλέγονται tracks τα οποία δεν θα συμπεριλαμβάνονταν στο LP που σχεδίαζαν να κυκλοφορήσουν μετέπειτα. Ο ΑLX σκηνοθετεί και δημιουργεί το κλιπ «Κάνε Πίσω» το 2006 το οποίο ήταν και το 1ο track του Mixtape και σηματοδοτεί το LP που μαγειρεύεται στην Ηχοκρατορία. Παρόλο που οι ηχογραφήσεις, η μίξη όπως και το mastering του δίσκου είχαν τελειώσει, ο δίσκος «ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΖΩΗΣ» κυκλοφόρησε το Δεκέμβριο του 2007 (ΗΧΟΚΡΑΤΟΡΙΑ – F.M. RECORDS) κυρίως λόγω της καθυστέρησης στο να παρθούν τα δικαιώματα για το track «Αναμνήσεις» από την εταιρία δικαιωμάτων της Βίκυς Λέανδρος. Το track έγινε άμεσα και video τον Δεκέμβριο του 2008 το οποίο επιμελήθηκε ο Fakin Quits και αγαπήθηκε πολύ από το κόσμο. Στα live συμμετείχε και ο Dj Bedman σαν Dj του συγκροτήματος. Γενικά το Πολεμιστές Ζωής θεωρήθηκε αρκετά σύντομα κλασικό σε μικρό διάστημα από την ημέρα κυκλοφορίας του. Το συγκρότημα παρουσίασε αρκετές φορές το Πολεμιστές Ζωής ζωντανά στο κοινό και η αλήθεια είναι πως όπως και στους Αλφα Γάμα όπου είναι δύσκολο, περιμένει ακόμα ένα album από την Σκοτεινή Πλευρά.

SOLO: Ο Γέλως ξεκίνησε από το 2007 να γράφει σε παραγωγές του αδερφού του Dj Bedman και να χτίζει μία σειρά από tracks. ‘Ετσι από εκείνη την χρονία τελειώνοντας το «Μια Συνηθισμένη μέρα» μπήκε το πλάνο στο να τελειοποιηθεί το «Μεταξύ Ουρανού Και Γης». Τα 2 αδέρφια συμφώνησαν στο να κυκλοφορήσει το album από την Ηχοκρατορία και τον Dj Alx. Αφήνοντας περίπου 14 tracks εκτός, το καλοκαίρι του 2010 ο Fackin Quits με την ομάδα του επιμελήθηκαν το video για το track «Του Δρόμου Η Τέχνη», ένα track το οποίο υμνεί το graffiti. Ταυτόχρονα ακολουθεί η δωρεάν μέσα από το internet κυκλοφορία του «Όλα για το Δήθεν» και το Σεπτέμβριο του 2010 έρχεται το album «Μεταξύ Ουρανού Και Γης» από την ΗΧΟΚΡΑΤΟΡΙΑ-ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΟ. Τον Οκτώβριο του 2011 έρχεται το 2ο video με τον ομώνυμο τίτλο του δίσκου όπου το video επιμελήθηκε αυτή τη φορά ο Ματ_Μιλτιάδης.

Από τις αρχές του 2012 έχοντας αλλάξει 4 studio μέχρι και το τέλος του 2013, χτιζόταν ο επόμενος δίσκος του Γέλου. Τέλη του 2013 πάρθηκε η απόφαση στη δημιουργία αυτού του site έτσι ώστε όλη σχετική πληροφόρηση και κυκλοφορία του album να γίνει εντελώς δωρεάν μιας και η δισκογραφία πλέον έχει αλλάξει. Το καλοκαίρι του 2014 εντελώς διαδικτυακά παρουσιάστηκαν 3 tracks (Eκτός Ορίων –  Nothing but the Music – Πες πως Φταίω) και τέλη Σεπτεμβρίου του 2014 το video «Αλλιώς το Γνώρισα» όπου επιμελήθηκε ο Mατ_Μιλτιάδης. Το Φεβρουάριο του 2015 ήρθε από το www.gelws.gr το «Εκτός Ορίων» όπου για πρώτη φορά ο Γέλως έδωσε ένα album δωρεάν και γιορτάζοντας με αυτό τον τρόπο τα 15 χρόνια παρουσίας του στη δισκογραφία.

Έχει συνεργαστεί μέχρι τώρα με τους παρακάτω καλλιτέχνες:

Dj Bedman, Εισβολέας, EsterinaRsn, Dj AlxΤάκι Τσαν, Ταραξίας, Dj Jimmy Dee, DetroSpike69Rmado, Λόγος Απειλή, Dj Royal K, KebzerEversorXino, Dj CutBrawl, Βασιλική Ξεστέρνου, Dj Land – Roland, Φορτσάτος, Χαρμάνης, Dash, BouklasFanis Afanis, Bήτα Πεις, Word Of Mouth, Professional SinnerzDopemonx, Dj The Boy, SadomasOneWay, 100%.

Ήταν επίσημο μέλος στην Ηχοκρατορία και στην Τomahok έχοντας υποστηρίξει την ομάδα Zoltan Tribe και Phatt Caps σε events και σε track

Occupation: MC
Hometown: Trikala
Area: Athens, Greece
First appearance: 1999
Other names:
Real name:
Born date: 1979
Styles: Boom Bap
Website: http://www.gelws.gr/
Members:

Please Login or Create Account to add new Artists / Group or to suggest your corrections in Hip Hop Community

Please select if you want to add an Artist or Group

Please fill all the information you are sure about

Select Occupation

Born Date

Year of first Appearance


Only jpeg, jpeg, png | Max File Size:3Mb

If you want, let us know you

1
0:00
0:00
Shopping Cart
There are no products in the cart!
Continue Shopping
0